Зворник: Санкционисан сваки трећи контролисани возач, шест пијаних и ухапшено

Срна
Зворник: Санкционисан сваки трећи контролисани возач, шест пијаних и ухапшено

ЗВОРНИК - У регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају, с акцентом на присуство алкохола и дрога у организму, на подручју Полицијске управе Зворник контролисано је 377 возача, од којих је 112 санкционисано, а ухапшено шест возача код којих је утврђено више од 1,5 промила алкохола у крви или су одбили алкотестирање.

Од укупног броја контролисаних, 330 учесника подвргнуто је контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 41 возача утврђено присуство алкохола у организму, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

Од наведеног броја, шест возача је ухапшено и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола више од 1,5 промила у крви или су одбили да се подвргну алкотестирању, док су два учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога.

У овој акцији, која је спроведена од 27. до 29. фебруара, евидентирано је и 69 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју Полицијске управе Зворник, сличне акције биће спроведене и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Зворник апелује да возачи поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима пута, да не управљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана