Зворник прославио крсну славу града

Г.С.
Зворник прославио крсну славу града

У Зворнику је обиљежена крсна слава Града - Света Петка Трнова. Света литургија служена је у Храму посвећеном овог светитељки на зворничком Ђурђев Граду, а улицама града прошла је литија.

Зворник је обиљежио своју крсну славу. Улицама града прошла је свечана литија, коју је предводило владика зворничко-тузлански Фотије који је истакао да живимо у тешким временима за наш народ, али да више него икада морамо бити сложни.

Свету литургију служио је свештеник Раде Тешић који је рекао да је Света Петка Трнова заштитница града Зворника и храма на Ђурђев Граду, поручивши да у животу нема напретка ни љубави без великог жртвовања према Богу и ближњима и да се само тако може постићи мир, задовољство и радост.

Честитку Зворничанима упутили су и премијер Српске Радован Вишковић и градоначелник Зоран Стевановић који се суграђанима пожелио да славу прославе у миру и добром расположењу.

- Моја славска порука је да живимо много година у добру, миру, расположењу, пуни оптимизма, да гледамо у будућност, да се поштујемо и волимо - рекао је Стевановић.

Премијер Српске је нагласио да требамо да сачувамо наше јединство и да, како је рекао, будемо јединствени у очувању Републике Српске.

- То је гарант нашег опстанка на овим просторима. Разговарао сам са градоначелником и договорили смо да ћемо и у наредном периоду помагати овом граду као што смо радили и до сада - додао је Вишковић.

На платоу испред Музејске збирке обављено је ломљење славског колача, а код централног споменика погинулим борцима Војске Републике Српске положени су вијенци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана