Зворник: Пријем за капитена Црвене звезде Луку Митровића

Срна
Зворник: Пријем за капитена Црвене звезде Луку Митровића

Зворник - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић организовао је данас пријем за кошаркаша београдске "Црвене звезде" Луку Митровића и уручио му специјалну награду града за допринос развоју спорта која се додјељује на традиционалном избору спортисте града Зворника.

Ова манифестација одржана је у сриједу, 25. јануара, али је Митровић због обавеза у клубу био спријечен да присуствује, те му је награда данас уручена.


Митровић, који је дио дјетињства провео у Зворику, капитен је кошаркаша "Црвене звезде" са којима је три пута освојио Куп Србије, по два пута првенство Србије и АБА лигу, а прошле године са клубом је остварио пласман међу осам најуспјешнијих европских тимова.

Повремени је репрезентативац Србије, а 2015. године изабран је на НБА драфту као 60. пик Филаделфије.


Митровић је рекао да се није родио у Зворнику, али да се осјећа Зворничанином, јер су његови родитељи овдје живјели већи дио живота, и њихови родитељи, такође, а има и доста родбине у овом граду.

"Као мали у Зворнику сам проводио доста времена, имао своје друштво све док ми професионалне обавезе нису ускратиле то задовољство", навео је Митровић и захвалио градоначелнику за овај пријем.

Митровић је рекао да о даљој будућности и плановима не размишља, него о ономе што се тренутно дешава. "На нашу велику срећу биљежимо сјајне резултате, само се надамо да ће нас здравље послужити и да се такви резултати наставе, а када дође време за планирање нечега даљег, онда ћемо о томе размишљати", каже Митровић.

Он је додао да успјех "Црвене звезде" објашњава тимском хемијом, чињеницом да су дуго заједно и да већ неколико година играју у истом систему, да се добро познају, што је све у великој мјери допринијело овим резултатима.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да њему лично долазак Луке Митровића много значи, додајући да је од малих ногу сам велики навијач "Црвене звезде".

"Искористили смо прилику да за дијете наших суграђана које је овдје провело велики дио свог живота и које је сада капитен тренутно најтрофејнијег кошаркашког клуба у цијелом региону организујемо овај пријем и уручимо му признање", додао је Стевановић.

Наводећи да је Лука најбоље што је Зворник дао у спорту, Стевановић је истакао да је то и доказ да се са ових терена рађају талентовани млади спортисти за које треба учинити све како би се створили услови да их још буде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана