Зворник - потписан уговор о реконструкцији Дома здравља вриједан 1,3 милиона КМ

Срна
Зворник - потписан уговор о реконструкцији Дома здравља вриједан 1,3 милиона КМ

ЗВОРНИК - У Зворнику је данас потписан уговор о извођењу радова на реконструкцији Дома здравља у овом граду вриједан 1.270.000 КМ.

Уговор су потписали градоначелник Зворника Зоран Стевановић, директор Дома здравља Радивоје Аћимовић и представник извођача радова зворничке фирме "Кесо градња" Драгиша Крстић.

Стевановић је рекао новинарима да је Влада Србије за реконструкцију Дома здравља обезбиједила 500.000 евра, а Градска управа Зворник из буџета око 270.000 КМ.

Он је појаснио да ће реконструкцијом бити обухваћено утопљавање зграде, замјена комплетне фасадне и унутрашње столарије, промјена електроинсталација, израда спуштених плафона, те термо и фасадна изолација.

"Извођач радова ће у договору са руководством Дома здравља фазно изводити радове и допремати материјал са спољне стране зграде како се не би реметио рад ове здравствене установе", додао је Стевановић.

Аћимовић је рекао да у објекат Дома здравља није било знатнијих улагања од 1985. године, када је оснивана ова здравствена установа, осим санације крвне конструкције и првог спрата зграде, гдје су смјештени тимови породичне медицине.

"Овим радовима ће, осим уштеде топлотне енергије, запослени имати боље радне услове рада, а пацијенти пријатнији осјећај док буду користили здравствене услуге", рекао је Аћимовић.

Директор Дома здравља захвалио је Влади Србије и Градској управи Зворник за издвојена средства за реконструкцију ове здравствене установе.

Представник "Кесо градње" Крстић рекао је да ће радови на реконструкцији почети за двадесетак дана, док се завршетак очекује за 120 дана.

Он је истакао да фирма располаже потребним капацитетима радне снаге, као и материјалом који се већ налази у складишту.

Крстић је потврдио да ће извођач радова поштовати захтјеве руководстав Дома здравља о фазном извођењу радова како се не би угрозило радно функционисање Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана