Зворник: Положени вијенци на споменик за 1.080 погинулих српских бораца

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - На споменик за 1.080 бораца, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату у Зворнику данас су положени вијенци поводом Дана Републике Српске и 30 година постојања. Вијенце су положили представници града Зворника и Полицијске управе, градске Борачке и Организације погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, као и Организације ратних војних инвалида.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић указао је на обавезу свих да се стално сјећају бораца Војске Републике Српске који су дали животе за стварање Српске да би данас живјели у миру и слободи.

"Обавеза свих нас и наших покољења јесте, прије свега, да чувамо Републику Српску, а да би је сачували и развијали мормао константно да радимо, да се усавршавамо, да имамо љубав и поштовање према Српској", рекао је Ивановић новинарима.

Указао је на неопходност да се стварају услови да народ остане и опстане на овим просторима, јер ће се само на тај начин сачувати Република Српска.

Предсједник градске Борачке организације Зворник Лазар Ристић рекао је да ннајвеће заслуге за стварање Републике Српске прије свих имају погинули борци.

Он је истакао да људи у слободи треба да покажу да су људи, да се између себе помажу, граде јединство за боље сутра.

Према програму обиљежавања Дана Републике Српске, Удружење грађана "Зворник у покрету" организује бакљаду и ватромет поводом Дана Републике, а Млади социјалдемократи ће положити цвијеће на Споменик за 1.080 погинулих бораца.

На градском тргу вечерас ће група "Легенде" одржати концерт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана