Зворник: Отворена изложба нових књига и уручене награде најактивнијим читаоцима

Срна
Зворник: Отворена изложба нових књига и уручене награде најактивнијим читаоцима

ЗВОРНИК - Народна библиотека и музејска збирка Зворник традиционално је на крају календарске године организовала изложбу нових наслова и уручила награде најактивнијим читаоцима у 2020. години.

Директор Народне библиотеке и музејске збирке Нега Стјепановић рекла је новинарима да је пандемија вируса корона обиљежила 2020. годину па су се све институције, укључујући и Народну библиотеку, морале прилагодити новонасталој ситуацији.

Истичући да у овој установи задовољни оним што је урађено у овог години, посебно посјетом читалаца и коринсика услуга библиотеке, Стјепановићева је навела да је веома важно што најмлађи суграђани препознају значај библиотеке и читања.

“Све је више младих који долазе у Народну библиотеку, а набавном политиком ова установа доприноси томе јер води рачуна о свим структурама својих корисника”, рекла је Стјепановићева и нагласила да је велика и разнолика понуда, па корисници могу наћи за себе што желе да читају.

Она је рекла да је у овој години Народна библикотека и музејска збирка набавила више од 2.000 нових наслов, водећи рачуна о структури својих корисника, прије свега о образовној и старосној, те њиховим жељама и афинитетима.

“Наши суграђани прате издавачку дјелатност, и све оно за чим исказу жељу библиотека настоји да набави на задовољство корисника”, рекла је Стјепановићева.

Стјепановићева је, у оквиру ове традиционалне манифестације коју Народна бибиотека и музејска збирка организује на крају календарске године, уручила награде најактивнијим читаоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана