Зворник: Обиљежено 28 година од формирања Подрињског одреда "Вукови са Дрине"

Срна
Зворник: Обиљежено 28 година од формирања Подрињског одреда "Вукови са Дрине"

ЗВОРНИК- Полагањем вијенаца на споменик за 1.080 погинулих бораца, у Зворнику је данас обиљежено 28 година од формирања Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине" који је био у саставу Зворничке бригаде и Војске Републике Српске.


Из Подрињског одреда специјалних снага "Вукови са Дрине" у одбрамбено-отаџбинском рату погинуо је 81 борац, док их је више од 700 рањено, од којих неки више пута.

Замјеник команданта Подрињског одреда Миле Вукадиновић Профа рекао је, након полагања вијенаца, да је прва група одреда "Вукови са Дрине" формирана у мају 1992. године, а да су се већ у мају 1993. многи интервентни водови ујединили у велику и снажну јединицу која је названа Подрињски одред специјалних снага "Вукови са Дрине".

"Током одбрамбено-отаџбинског рата ова јединица постала је једна од најзначајнијих јединица Војске Републике Српске", истакао је Вукадиновић.

Он је додао да се овај значајан датум обиљежава уз скроман број присутних због епидемије вируса корона.

"Подрињски одред специјалних снага Вукови са Дрине имао је велике губитке у људству који се никада не могу заборавити. Сваки погинули војник велики је губитак, али нам је велики добитак наша Република Српска, за коју су дали животе", рекао је новинарима Вукадиновић.

Подрињски одред специјалних снага "Вукови са Дрине" ратовао је на цијелој територији Републике Српске, учествујући у многим акцијама које је организовао Главни штаб Војске Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана