Зворник: Настављени радови на отклањању карова на електро-мрежи

Срна
Foto: Илустрација

ЗВОРНИК- Екипе "Електро-Бијељине" интензивно раде на отклањању кварова на електро-мрежи да би становништво у горњем дијелу града Зворника алтернативним правцем добило струју, коју нема од суботе.

Надају се да ће до поподневних часова оспособити премоштавање напајања преко 10 киловолтног далековода којим би било обезбјеђено напајање до насеља Дрињаче и Зелиња, односно Зелињског поља. Струју би тако добили корисници у горњем дијелу града, односно Каменица, Ђевање, Зелиње, Лијешањ, Ново село, Петровићи, Узовница и друга насеља.

Колегама из Зворника у помоћ је стигло десет радника из Бијељине који крче терен од дрвећа и грана, речено је новинарима у Теренској јединици "Елчектро-Бијељине" у Зворнику. Јучерашњи покушај да се оспособи напајање преко далековода Каменица – Нова Касаба није успио, јер је и на овој локацији пао решеткасти електро-стуб.

Екипе су до касно синоћ радиле на томе да оспособе овај алтернативни правац, али нису успјеле па су радови данас настављени. Снијежно невријеме у суботу, 11. децембра, узорковало је проблеме у снабдијевању електричном енергијом на ширем подручју Зворника. Тада су, између осталог, оборена три метална решеткаста далековода којим се напаја један дио града Зворника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана