Зворник: На уличним тркама више од хиљаду младих

Срна
Зворник: На уличним тркама више од хиљаду младих

Зворник - Више од хиљаду младих Зворничана учествовало је данас у уличним тркама које су организоване у оквиру обиљежавања 21. маја - Дана општине Зворник.

Дјеца узраста од првог разреда основне школе до трећег разреда средње школе трчали су на стазама од 100 до 800 метара.

Замјеник начелника општине Зворник Бојан Ивановић рекао је да је циљ уличних трка, које се ове године одржавају по први пут, презентовање омладине, њихово усмјеравање ка спорту, али и презентовање града.

Он је додао да је жеља општинске управе да уличне трке наредне године буду још масовније и организованије.

Савјетник начелника општине за младе и спорт Огњен Павловић рекао је да су трке биле подијељене по узрасним категоријама и да су организоване у главној градској улици, од зграде општине до Робне куће.

“Дјеца и млади показали су велико интересовање за уличне трке уз оцјену да им је данашња манифестација прилика да се друже, забаве и покажу спортски и такмичарски дух”, рекао је Павловић.

Сутра ће бити одржана свечана академија у Дому омладине на којој ће бити додијељена општинска признања заслужним појединцима, установама, предузећима и организацијама.

Осим тога, биће откривен “Палетин” мурал на шеталишту код Поште, док ће Позориште “Александар Јоковић” из Љубовије извести представу “Професионалац”.

Дјечији вртић “Наша радост” у петак, 22. маја ће извести завршну приредбу на платоу “Касина”, након чега ће гости из Бијељине извести представу за дјецу “Шумска Шала-бала-бајка”.

Рафтинг клуба “Еко Дрина” - секција “Сафари” у суботу, 23. маја организоваће “Џипијаду”, а биће одржан и Фестивал гитаре “Згитар фест”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана