Зворник: Изведена представа Азбука

Срна
Зворник: Изведена представа Азбука

Зворник - У Зворнику је вечерас, у оквиру манифестације "Зворничко љето", одиграна представа "Азбука" која је намијењена дјеци са сметњама у развоју.

Представу су осмислили чланови неформалне групе "Осмјех", а на Малој позорници платоа "Касина", у оквиру програма "Дјечији дани", учествовало је 32 дјеце и волонтер који је глумио реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића.


Програм "Дјечији дани" организован је ове године први пут, а циљ је да што већи број дјеце са сметњама у развоју буде укључен у друштвене активности.

Вечерас су и учесници ликовне колоније Сликарске радионице "Палета" на малој позорници цртали на великом платну, а на Љетној позорници Градске плаже "ОК Бенд" је одржао концерт.

Након концерта, у оквиру "Биоскопа на отвореном", приказан је филм "Трагови сандаловине".

Организациони одбор "Зворничког љета" потврдио је да се за скокове са моста Краља Алексадандра Првог Карађорђевића, који ће бити одржани 7. августа, пријавило 15 учесника.

Пријавили су се Нијемац Кристијан Вурст, који је један од скакача Ред булове Свјетске серије, те освајачи бројних награда на такмичењима у региону и шире - Алес Карницник, Јернеј Клинар и Андреј Беуц из Словеније, те Марко Павловић, Марјан Милановић, Младен Цветковић, Горан Бојић, Борко Миладиновић и Лане Марковић из Србије.

Из БиХ ће учествовати Данко Дангубић, Дино Бајрић, Мустафа Шарић, Ведад Башић и Елвир Ковачевић.

Учесници ће скакати у ријеку Дрину слободним стилом са висине од 20 метара, а скокове ће судити лиценциране судије олимпијских скокова, са међународним искуством.

Скокове, по којима је Зворник некада био познат, Градска управа организује у сарадњи са општином Мали Зворник, након паузе од 25 година.

У оквиру манифестације "Зворничко љето", бенд "Тешка индустрија" одржаће сутра концерт на Градској плажи.

Организатор и покровитељ "Зворничког љета" је град Зворник, а технички реализатори Дом омладине и градска Туристичка организација.

Програм манифестације биће завршен 8. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана