Зворник: Градски буџет у суфициту у првој половини године

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Скупштина града Зворника усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године у којем је наведено да је остварен суфицит јер су укупна буџетска средства, примици/приливи и неискориштена средства по основу обвезница из претходних година остварена са 13,6 милиона КМ, док су буџетски расходи и издаци мањи за 586.459 КМ.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић рекао је новинарима да је остварени суфицит у првој половини године резултат домаћинског управљања буџетом.

Говорећи о пројектима, замјеник градоначелника је истакао да се претходних дана кренуло интензивније са реализацијом, а разлог је што је почетком године поскупио грађевински материјал и гориво због чега се често долазило у ситуацију да на расписаним тендерима извођачи одустају јер нису могли да испоштују оно што су сами понудили.

"У посљедње вријеме цијене су се стабилизовале, па ће реализација пројеката ићи предвиђеном динамиком", рекао је Ивановић који је нагласио да ће све што не буде завршено до краја ове, бити настављено наредне године.

Према његовим ријечима, најкапиталнији пројекат је реконструкција постојећег и градња новог блока болнице, док се истовремено ради реконструкција градских улица, путне инфраструктуре и расвјете по мјесним заједницама.

Истичући да ће ускоро почети регулација обалоутврде ријеке Хоче, Ивановић је рекао да је донесена одлука за куповину простора за потребе Дјечијег вртића "Наша радост", што ће омогућити да 150 до 160 малишана који су на листи чекања добију прилику да користе услуге ове предшколске установе.

Ивановић је додао да је при крају израда пројектне документације за водовод "Запад", те да се очекује да ће, уколико све буде ишло у складу са планом, на прољеће почети реализација овог пројекта, што ће омогућити да око 1.100 домаћинстава на подручју западног дијела града добије градску воду.

Скупштина града је донијела Одлуку о усвајању Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за период 2018. до 2027. године ради усклађивања са измјенама регулаторног оквира о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској.

У извјештају о остварењу плана спровођења Стратегије интегрисаног развоја града Зворника за 2021. годину наведено је да је рађено на реализацији 41 од укупно 56 пројеката, међу којима је и развој пословне зоне "Јадар" у Каракају гдје је ушао нови привредни субјект, а два правна лица су обновила уговоре о закупу пословних просторија.

Усвојен је и извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција 2021. до 2023. године који је припремила Градска управа кроз консултације са представницима привредних друштава, јавних предузећа и установа, као и других друштвених субјеката у који су уврштена 34 пројекта укупне вриједности 119,2 милиона КМ.

Градска скупштина је усвојила и информацију Полицијске управе о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја на подручју града Зворника за првих шест мјесеци текуће године, оцијенивши да је стање безбједности на подручју које покрива ова управа задовољавајуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана