Зворник донирао 2.000 КМ за опремање дневног центра у Косовској Митровици

СРНА
Foto: Агенције

ШАМАЦ- Град Зворник донирао је 2.000 КМ за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици који је изграђен за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов рекао је да је Зворник, након Лакташа, друга локална заједница која је ове године уплатила донацију за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар".

"Центар у потпуности планирамо да завршимо до 18. августа, на петогодишњицу и мали јубилеј од почетка градње", истакао је Арлов и захвалио градоначелнику Зворника Бојану Ивановићу за донацију.

Арлов је рекао да град Зворник од ове године први пут учествује у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Српске" и да ће угостити српску дјецу из Косвске Митровице.

Он је додао да ће Зворник на иницијативу Одбора сљедеће године бити и домаћин ктиторске славе Пећке патријаршије Светог Арсенија Сремца, коју ће преузети од града Бијељине која је домаћин ове године.

Арлов је захвалио свима који учествују у хуманој акцији за изградњу Дневог центра "Подржи ме - 9. јануар", те позвао све остале да се укључе.

Он је подсјетио да је прије неколико дана покренута хуманитарна акција посредством Представништва Републике Српске у Бечу и српске дијапоре по називом "Сваки Србин један евро мјесечно за српску дјецу на Косову и Метохији" у коју се могу сви укључити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана