Зворничко љето од 2. до 8. августа

Срна
Зворничко љето од 2. до 8. августа

Зворник - У Зворнику ће од 2. до 8. августа бити одржано 17. "Зворничко љето" у оквиру кога ће бити приказано више забавних и културнних садржаја, најављено је данас из Организационог одбора ове манифестације.

Предсједник Организационог одбора "Зворничког љета" Бојан Ивановић рекао је да ће манифестација бити отворена у сриједу, 2. августа, када ће бити представљена и Кулиса са мотивима старог Зворника која ће на специфичан начин омогућити посјетиоцима да понесу лијепу слику и успомену из овог града.

"У току ових седам дана, свако вече на љетној позорници Градске плаже биће одржавани концерти и то Зорице Брунцлик, жАтомског склоништаж, жМинистаркиж, групе жАпсолутно романтичнож, Николе Роквић, Ван Гога и Ане Бекута", рекао је на конференцији за новинаре Ивановић, који је и замјеник градоначелника Зворника.

Он је додао да ће, осим вечерњих концерата бити уприличени и бројни други садржаји, као што су позоришне представе, вече афоризама, изложба слика Зворничанина Споменка Ђекића, те традиционалне манифестације "Људи и мостови", меморијални шаховски турнир "Боро Вукајловић", "Зворнички котлић", "Биоскоп на отвореном".

Према његовим ријечима, 8. августа биће према посебном програму обиљежена слава града Света Петка Трнова, када ће бити служена Света литургија у цркви Свете Петке на Ђурђев граду, вечерња служба у храму Светог Јована Крститеља, кроз град ће проћи литија, а након тога ће бити обављено ломљене славског колача на платоу испред Касине.

"жЗворничко љетож биће затворено концертом Ане Бекуте", рекао је Ивановић, истичући да је ова манифестација јако битна за Зворник јер је прати више десетина хиљада људи.

На конференцији за новинаре посебно је најављена регата која ће бити одржана у суботу, 5. августа, а коју организују градови Зворник и Лозница и општина Мали Зворник.

Капетан регате испред града Лозница Мирослав Радуловић рекао је да је ово јединствена манифестација у чијој организацији учествују два града и општина из двије земље.

"Жеља нам је да Дрина, као једна од најљепших ријека у овом дијелу Европе, буде ријека која нас спаја. Регата ће кренути са обале Дрине из Малог Зворника и Зворника и заједно ћемо пловити до Жићине плаже, односно Шепка", рекао је Радуловић.

Члан Организационог одбора "Зворничког љета" Госпава Јеремић напоменула је да ће се програм манифестације одвијати на неколико локација.

"Концерти ће бити одржавани на љетној позорници Градске плаже, а други садржаји ће се одвијати и на платоу испред објекта жКасинаж, у Дому омладине, те на игралишту код Соколског дома", рекла је Јеремићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана