Зворничким ученицима два сребрна признања

Срна
Foto: срна

ЗВОРНИК - Пројекти ученика и професора зворничког Средњошколског центра /СШЦ/ "Петар Кочић" под називом "Пиј Кисељак, буди јак" и "Капи здравља" награђени су са два сребрна признања на Сајму туризма у Словенији под слоганом "Више знања за више туризма"

Тема овогодишњег 19. Међународног такмичења, које је одржано протеклог викенда, била је "Воде и љековити туризам", а Зворничани су наступили са пројектима"„Пиј Кисељак, буди јак" и "Капи здравља", које су са ученицима припремили професори Жељко Зарић и Јулијана Млинаревић.

Директор СШЦ "Петар Кочић" Биљана Писић рекла је данас да су јако задовољни резултатима оствареним на словеначком Сајму туризма, на коме је, између осталих, наступила 21 школа из Словеније и Хрватске.

"Јако нам је важан овај успјех који су остварили наши ученици и професори јер смо хтјели да идемо на такмичење, али смо због и даље активних пандемијских мјера морали да наступимо онлајн", рекла је Писићева.

Писићева је рекла да су се ове године средњошколци фокусирали на љековита дејства воде као туристичких производа, у којима су у први план ставили авантуре на води.

"Млади су истраживали и љековите изворе и бање, а гледајући и са те стране, постигли смо велики успјех јер смо промовисали зворнички Кисељак, односно туристичке потенцијале нашег града" рекла је Писићева. Она је додала да ће ученици из школе у Сежани крајем априла или почетком маја вјероватно бити гости зворничким ученицима јер су код њих другачије пандемијске мјере за путовање. Писићева је истакла да ће ученике који су били дио ових пројеката бити награђени излетом у Добој.

"Наградићемо њих и групе ученика који су прошле године такође онлајн учествовали на Сајму туризма у Словенији. Осим њих, на исти излет ће ићи и ученици који су постигли значајне резултате на такмичењима, вриједне чланове школских секција и Савјета ученика, те талентоване ђаке који су учествовали у осликавању учионице у којој ће бити грчки кутак", рекла је Писићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана