Зворничка привреда није директно погођена санкцијама

Срна
Foto: Град Зворник

ЗВОРНИК- Градоначелник Зворника Зоран Стевановић оцијенио је да зворничка привредна друштва нису директно погођена санкцијама које су неке земље увеле према Руској Федерацији због ратних сукоба у Украјини, али да трпе индиректне посљедице.

"Предузећа у Зворнику погођена су као и сви наши суграђани појединачно и индиректно промјеном цијене енргената, прије свега, гаса и нафте", рекао је Стевановић новинарима у Зворнику.

Он је нагласио да је зворничка "Топлана" за грејну сезону направила минис од 450.000 КМ јер није мијењала цијену гријања.

Према његовим ријечима, на њихов највећи привредни гигант компанију "Алумина" одразили су се, такође, све ти проблеми који се дешавају у свијету кроз цијену гаса, базе и свега што је потребно у процесу производње.

"Чак су и дрвопрерађивачи погођени, јер је дрво које набављају значајно поскупјело, док је за сјечу шуме и за довоз трупаца потребна нафта којој је цијена скочила", каже Стевановић.

Истакавши да за сада све фирме имају пласмане и да функционишу, Стевановић је рекао да тренутно нема гомилања залиха, нити је неком угрожена производња због тога што није добио све што је потребно. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана