Званично завршена скијашка сезона на Јахорини

Срна
Званично завршена скијашка сезона на Јахорини

Јахорина - Олимпијски центар "Јахорина" донио је одлуку да данас званично затвори скијалиште и прогласи скијашку сезону завршеном.

Минимални технички услови на стазама нису испуњени и због тога је неопходно обуставити рад вертикалног транспорта, наводи се у саопштењу Олимпијског центра.


Портпарол Центра Ивана Лиздек навела је да је ријеч о једној од лошијих зимских сезона, с обзиром на то да није било довољно сњежних падавина, што се одразило и на пословање Олимпијског центра.

"Имали смо велики број резервација, сезона је у почетку обећавала и попуњеност за јануар била је солидна. С обзиром на то да није било довољно снијега тако је дошло и до отказивање резеврација", рекла је Лиздекова Срни.

Она је истакла да се Центар максимално потрудио да буду обезбијеђени технички услови за скијање у фебруару, да би посјетиоци могли да се скијају бар на одређеним стазама, у чему се дјелимично и успјело.

Према њеним ријечима, у марту је било довољно сњежних падавина и доста посјетилаца у данима викенда, али се без обзира на то не може говорити о доброј зимској сезони.

"У будућности се мора много тога промијенити, унаприједити систем за вјештачко осњежавање да би се могло гарантовати скијање на више стаза", додала је она.

Лиздекова је најавила да ће бити организовано много љетних активности на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана