Зупур: Представљене могућности семберске привреде

Срна
Foto: РТРС

БИЈЕЉИНА - Организатор Семберског сајма меса Миленко Зупур изјавио је да се овом манифестацијом желе представити могућности, како семберске привреде, тако и производње меса као основне намирнице за живот и исхрану људи.

“Семберски сајам меса је произашао из идеје да се на једном мјесту покушају представити могућности Бијељине, Семберије и ширег окружења када је ријеч о производњи хране, а посебно меса и месних прерађевина”, рекао је Зупур прије отварања манифестације.

Он је нагласио да, нажалост, као и у свакој другој, и у производњи меса има проблема са којима се произвођачи сусрећу и зато је Сајам прилика да се укаже на њих и покуша наћи рјешење.

“Сајам је прилика да се привредници упознају и склопе нове пројекте. На сајму имамо и демонстрацију свињокоља и припреме зимнице... На Сајму је могуће по повољним цијенама купити производе домаћег, семберског, контролисаног и исправног меса”, напоменуо је Зупур.

Зупур, који је на почетку обраћања замолио за минут ћутње покојном градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу који је несебично подржавао ову манифестацију од почетка, захвалио је и садашњој Градској управи за материјалну и моралну подршку у организовању Сајма.

Шеф кабинета градоначелника Бијељине Младен Арсеновић навео је да је Семберски сајам меса окупио више од 40 излагача, те похвалио организацију ове манифестацију, на којој могу да позавиде и развијеније земље.

Он је напоменуо да је град Бијељина увијек ту да подржи овакве манифестације и пољопривреднике.

Цица Крајишник, из “Цицине радионице” чији је штанд посјетио и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, представила је на Сајму сир “чобанчица” који је још прије рата правила њена мајка.

“Сиреви су здрави, посебно за кости и зубе. Ту су разноврсни укуси, па је тако у понуди и сир у маслиновом уљу, оплемењен зачинима и љековитим биљем”, рекла је Крајишникова.

Отварању Семберског сајма меса присуствовао је и предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана