Зорица добила битку, враћа се синовима

Данијела Стоканић
Зорица добила битку, враћа се синовима

Добој - Самохрана мајка трогодишњих близанаца Зорица Катанић (40) из Петрова, која се више од годину бори са тешком дијагнозом карцинома, успјешно је оперисана у Шпанији и тренутно се опоравља на интензивној њези.

Ријеч је о веома компликованом оперативном захвату, који је трајао више од осам часова, а обавила су га два љекарска тима.

Катанићева је обољела од карцинома јајника који је метастазирао и проширио се на јетру. Наду у оздрављење пружила јој је невладина организација (НВО) "Отворена мрежа", захваљујући којој је започела лијечење у клиници Хоспитал Цлиниц де Барцелона у Барселони. Овај захват, али и њено даље лијечење коштају 50.000 евра.

Према ријечима предсједника "Отворене мреже" Алмира Чехајића Батка, сви тумори које је Зорица имала, а било их је много, одстрањени су.

- Љекари који су оперисали Зорицу прави су "чудотворци". Зорици је операцијом одстрањена слезена, те уклоњен тумор у карлици, као и један низ дебелог цријева. Зорица се већ осјећа боље, свјесна је и комуникативна - рекао је Батко.

Додао је да ће Катанићева на одјељењу интензивне његе остати још неколико дана.

- Након тога, десет дана биће у болници, док ће по изласку из болнице под надзором љекара бити још неко вријеме у Шпанији. Ако се њен опоравак буде добро одвијао, Зорица би се ускоро могла вратити у наручје својим трогодишњим близанцима - казао је Батко.

Ако љекари из Шпаније наредних дана открију било шта што је потребно да "униште", додао је Батко, они ће то урадити циљаном методом, односно хемотерапијом. Међутим, они вјерују да то неће бити потребно.

- Зорица је преживјела прави здравствени бродолом. Да није дошла у Шпанију, дани би јој били одбројани - истакао је Батко, додајући да ово треба да буде лекција свим женама које не иду редовно на љекарски преглед.

Прича о овој храброј жени и њеној животној бици, о којој је писао "Глас Српске", није оставила равнодушним велики број хуманих људи. Многи од њих су одлучили да дарују новац са надом да ће се овај велики борац за живот што прије вратити кући својим синовима, што ће ускоро бити и остварено.

Њена другарица Тијана Нинковић пресрећна је што је све протекло у најбољем реду и с нестрпљењем чека да се чује са својом другарицом.

- У сталном сам контакту са координатором "Отворене мреже", која је све вријеме са Зорицом у Шпанији. Она ме о свему обавјештава - рекла је Нинковићева.

Додала је да су о здравственом стању Катанићеве редовно  информисани и њени родитељи.

- Дјечаци су још мали па то и не разумију, али им мајка много недостаје. Недавно кад су је видјели у једној телевизијској емисији толико су се радовали, све су ходали по кући и прстићима показивали на њу изговарајући "мама, мама" - рекла је Нинковићева.

Зоричини пријатељи још једном су позвали све хумане људе да јој помогну да би се својој дјеци ускоро вратила здрава. Како би Зорица што боље поднијела операцију, "Отворена мрежа" јој је омогућила да неколико дана прије самог захвата дође у Добој и буде са својим трогодишњим близанцима Луком и Андрејем. Тада је изјавила да њеној срећи нема краја што је са својим дјечацима и да јој они дају лавовску снагу да добије животну битку.

Жиро-рачуни

Сви хумани људи који желе да помогну Зорици Катанић у даљем лијечењу новац могу да уплате на текући трансакциони рачун СБЕРБАНКЕ 567-541-50000932-45.

Број девизног рачуна за уплату помоћи је S.W.I.F.Т. цоде. САБРБА2Б ИБАН БА395675415413780494 на име Зорица (Жарко) Катанић, Кнеза Лазара 12. За помоћ у њеном лијечењу до краја мјесеца активан је и хуманитарни број 1415.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана