Зоран Видић предсједник Српског соколског друштва "Вучијак"

Срна
Зоран Видић предсједник Српског соколског друштва "Вучијак"

БРОД - Нови старјешина Српског соколског друштва "Вучијак" из Брода јесте Зоран Видић, одлучено је на Скупштини овог друштва.

Зоран Видић је члан друштва од оснивања, а наслиједио је досадашњег старјешину Недељка Видића, који је водио старјешинство више од 15 година, речено је Срни у овом друштву.

Одлуку о старјешинству званично и свечано је новом предсједнику уручио старјешина "Српског сокола" Републике Српске из Теслића Славољуб Петричевић, а заставу друштва је предао досадашњи старјешина.

Недељку Видићу на Скупштини у Броду додијељен је статус доживотног почасног предсједника Српског соколског друштва "Вучијак" Брод.

Традиционална и главна манифестација Српског соколског друштва "Вучијак" јесте "Ђурђевдански уранак" и то је смотра свих соколских чета са простора општине Брод, која се сваке године одржава у другој мјесној заједници.

Стара српска традиција обновљена је 1993. године и организоване су спортске игре у Броду.

"Од тада су протекле многе године, смјењивале су се и бројне генерације - млађи наслеђују старије и чувају дивне српске обичаје. У Броду се 27 година заредом одржавале Соколске игре и то без обзира на вријеме, обавезе и било које друге препреке", рекао је новоизабрани старјешина Зоран Видић.

Он је навео да се прије отварања свих соколских игара крај спомен-обиљежја служе се помени и одаје почаст погинулим борцима Војске Републике Српске, уз полагање цвијећа.

Осим Соколских игара, чланови Српског соколског друштва "Вучијак" учествовали су на бројним другим такмичењима у Републици Српској, али и у Србији.

"Често када је то била потреба, у склопу соколских игара, прикупљане су и помоћи за суграђане који су болесни", истакао је Недељко Видић у обраћању на изборној скупштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана