Зоран Стојковић, двадесетхиљадити корисник туристичког ваучера, за “Глас Српске”: На Тјентишту се дише пуним плућима

Милијана Латиновић
Зоран Стојковић, двадесетхиљадити корисник туристичког ваучера, за “Глас Српске”: На Тјентишту се дише пуним плућима

ФОЧА - На Тјентишту се дише пуним плућима. Већ четврти пут ове године сам овдје и увијек изнова уживам у чарима Националног парка “Сутјеска”, најстаријег у БиХ.

Испричао је то за “Глас Српске” двадесетхиљадити корисник туристичког ваучера Зоран Стојковић, којег је Туристичка организација РС наградила поклон боном у износу резервисаног аранжмана и који се нашој редакцији јавио јуче са Тјентишта.

Стојковић, поријеклом из Градишке, живи у Лукавици, а запослен је у Контроли летења БиХ, каже да је и сам, као и већина, ове године искористио прилику да дане одмора проведе на домаћим дестинацијама.

- Уплатио сам дводневни аранжман са дјевојком Сабином и драго ми је да је баш наш ваучер био јубиларни - рекао је Стојковић.

Додао је да је и раније одлазио на домаће планине, путовао Херцеговином и уживао у прелијепим пејзажима и крајолицима.

На питање да ли је ово први пут да је добио неку награду, са осмијехом се присјетио да је још као основац у једној наградној игри добио мајицу.

Директорица Туристичке организације РС Нада Јовановић каже за “Глас Српске” да је Зоран још један примјер да је кампања “Доживи Српску”, која се реализује под покровитељством предсједнице РС Жељке Цвијановић, пун погодак.

- Систем ваучера је мотивисао наше грађане да путују широм Републике и мислим да смо већ премашили 21.000 ваучера. Тај систем је омогућио да се повећа број долазака и ноћења домаћих туриста и да се сачувају радна мјеста у туризму - истакла је Јовановићева, додавши да су предсједница, Министарство трговине и туризма РС, ТОРС и туристичке агенције направили значајан потез овом кампањом.

Имајући у виду да кампања завршава 15. новембра, додала је Јовановићева, треба очекивати да систем ваучера у туризму буде настављен и након тога.

- Уколико епидемиолошка ситуација дозволи и систем буде настављен, ми ћемо увијек бити ту да наградимо кориснике јубиларних ваучера - рекла је Јовановићева.

Кампања “Доживи Српску” покренута је у јуну с циљем промоције домаћих туристичких потенцијала, те очувања сектора туризма у вријеме пандемије вируса корона. Највише ваучера искоришћено је у Здравствено-туристичком центру “Бања Врућица”, хотелима у Требињу, на Јахорини и у НП “Сутјеска”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана