Зоран Мандић преузео фочански одбор

Срна
Foto: СРНА

ФОЧА- Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић представио је данас у Фочи новог повјереника фочанског одбора ове странке Зорана Мандића, пензионисаног инспектора полиције.

Бореновић је изразио задовољство што је Мандић, за којег је рекао да је човјек са огромним животним искуством који је животни вијек посветио борби против организованог криминала и корупције, одлучио да се политички ангажује и то баш у ПДП-у.

"Зоран Мандић је човјек који заслужује огромну пажњу и подршку и који ће заједно са нама, убијеђен сам, овдје у Фочи и Републици Српској стварати услове за праведно, нормално, слободно друштво у којем ће се живјети од свог рада и у којем ће се људи осјећати сигурним, што је најважније", рекао је Бореновић.

Мандић је изјавио да је након недавног одласка у пензију одлучио да се прихвати друштвеног ангажмана у области гдје има највише искуства, а то је, како је истакао, јачање правне државе.

"Без правне државе нема ни инвестиција, ни привредног развоја и то је основни услов да покушамо да искоријенимо све негативности и отклонимо све опасности и изазове који нам се јављају, прије свега борбом против организованог криминала и нарасле корупције.

Без тога нећемо имати инвеститоре који ће улагати своја средства, а ако будемо и имали ад хок случајеве то ће бити људи који ће можда прати новац, што оставља огромне и дугорочне посљедице", рекао је Мандић.

Он је навео да је у ПДП-у препознао спој младости и искуства, те спремност да се иде у промјене.

"Промјене су неопходне и вјерујем да са овим тимом који руководи ПДП-ом можемо то урадити. Овдје у Фочи ја се надам да ћемо подићи ПДП на већи ниво, да у то не вјерујем не бих ни дошао овдје", рекао је Мандић.

Мандић је некадашњи начелник Центра јавне безбједности Фоча, ЦЈБ Источно Сарајево и начелник Управе криминалистичке полиције Републике Српске.
На представљању је истакнуто да је он човјек импресивне биографије, носилац Ордена Милош Обилић и неко у чијем су мандату начелника ЦЈБ Источно Сарајево разбијани најозбиљнији криминални кланови, а њихове вође похапшене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана