Зоран Аџић, градоначелиник Градишке: Није истина да нисам испоштовао мјеру изолације

Срна
Зоран Аџић, градоначелиник Градишке: Није истина да нисам испоштовао мјеру изолације

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је Срни да су наводи о његовом непоштивању мјера изолације и контакта са лицима зараженим вирусом корона ноторна неистина коју је изнио и због чега је против њега поднио тужбу одборник ПДП-а у Скупштини града и предсједник Градског одбора ове странке Радислав Дончић.


Аџић је подсјетио да је током априла поднио пријаву полицији против Дончића због сличних навода на његовој “Фејсбук” страници, те да је и полиција утврдила да је испоштовао мјеру кућне изолације.

“Сва документација о томе постоји у Дому здравља Градишка и у градској санитарној инспекцији. Постоји рјешење у коме се наводи када је издато, кад сам имао контакт са зараженим лицем и колико дана ми је одређено да будем у изолацији. За ту особу је утврђено да је позитивна на вирус корона 11 дана након нашег посљедњег контакта и остало је још три дада да будем у изолацији, што сам и испоштовао. Све то је утврдила и полиција”, појаснио је Аџић.

Он је нагласио да је подношење пријаве против њега доказ да је Дончић “очигледно изгубио компас и да не зна шта ради”.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Градишка Радислав Дончић поднио је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука кривичну пријаву против Аџића због, како тврди, непоштивања мјере изолације.

Дончић тврди да је Аџић више пута био у контакту са лицима зараженим вирусом корона, након чега није поштовао мјеру изолације.

“Аџић је први пут прекршио мјере половином априла. Упркос изреченој мјери изолације, редовно је долазио на посао и зато сам одлучио да поднесем пријаву”, рекао је новинарима Дончић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана