Златник за прворођену бебу у Приједору у 2022. години

Срна
Златник за прворођену бебу у Приједору у 2022. години

ПРИЈЕДОР - Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић данас је у приједорском породилишту даривао прву бебу рођену у 2022. години, а ријеч је о дјечаку који је треће дијете мајке Сандре Кончар.

“Први календарски дан у години резервисан је за посјету болници, гдје желимо да испред Градске управе дарујемо златником мајку и прву бебу рођену у новој години”, рекао је Ковачевић.

Он каже да ће Градска управа и убудуће подржавати све мајке које буду рађале, те да је Град одредио одређену суму којом подржава наталитет.

“Морамо и убудуће размиљшати о томе јер је то питање опстанка свих нас и учинити све што можемо да на том пољу будемо што бољи”, поручио је Ковачевић.

Душко Ерцег, гинеколог у Болници “Младен Стојановић”, потврдио је да је прва беба рођена данас у 11.50 часова, да је порођај прошао уредно, те да је дјечак тежак 3.500 грама и дуг 52 центиметра.

Он је изразио наду да ће ове године бити још већи број порођаја него претходне када их је било 691, односно 701 беба јер је било десет близаначких трудноћа.

“То је повећање за 36 порођаја у односу на 2020. годину, што је повећање за пет одсто и надамо се да ће се наставити та тенденција раста”, рекао је Ерцег.

Он је напоменуо да се током 2021. године у овом породилишту почело са епидуралном анестезијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана