Живописни предјели измамили планинаре

Д. С. - Р. Т.
Живописни предјели измамили планинаре

Кнежево, Вишеград - Прва кнежевачка трансверзала и поход “Прошетајмо рзавским бреговима” окупили су више стотина планинара и других љубитеља природе.

У Планинарском друштву “Виленска врела” из Кнежева, кажу да су лијепо вријеме и расположење учинили акцију једном од оних која ће свима остати у лијепом сјећању.

- Стаза од Тепића до Шеварике била је дуга око 15 километра, а учесници су је лако поднијели. Ово је била идеална прилика да се Кнежево представи као туристичка дестинација - рекли су у ПД “Виленска врела”.

Поред домаћина, у акцији су учествовали и планинари из Бањалуке, Челинца, Котор Вароша, Приједора, Српца, Источног Сарајева, Ливна, Суботице и Новог Сада.

Око стотину планинара из Планинарских друштава “Столац” Вишеград, “Ера” Ужице, “Романија” Пале и рогатички “Сјемећ” прошетало је рзавским бреговима.

Предсједник ПД “Столац” Жарко Крсмановић каже да су кренули из порте манастира Добрун и попели се на Мали Столац, а затим стигли до цркве брвнаре у Тасићима.

Учесници похода су прешли 17 километара и спустили се у мјесто Газ код Рзава гдје им је приређен ручак. Жељко Делић из Рогатице каже да је стаза била доста захтјевна али су предјели кроз које пролази живописни и за дивљење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана