Живко Јанковић побједник Сомовијаде

Срна
Живко Јанковић побједник Сомовијаде

Мали Зворник - Живко Јанковић из Лознице са уловљена три сома укупне тежине 8.480 грам поена, побједник је 20. "Сомовијаде 2017", која је у дводневном такмичењу током овог викенда одржана на Дринском језеру у Малом Зворнику.

Другопласирани је Ненад Вучетић из Малог Зворника који је уловио два сома укупне тежине 6.400 грам поена, док је треће пласирани Михомил Херић, чији је улов тежак 4.294 грам поена.

Укупно је уловљено 15 сомова, који су наком регистровања у записник, мјерења и фотрографисања враћени у воду Дринског језера, како је предвиђено пропозицијама такмичења.

За дводневно такмичење на сома било је пријављено око 100 риболоваца из Србије, Републике Српске и земаља из окружења.

У току протеклих 20 година такмичења, највећи и најтежу улов на Дринском језеру забиљежен је 2015. године, када је Небојша Новаковић из Малог Зворника упецао сома тешког 13,7 килограма и дугачког 122 цантиметра.

Новаковић је, поводом 20. "Сомовијаде" награђен посебном наградом за најбољи улов у протекле двије деценије.

Површина такмичарске стазе на Дринском језеру износи око шест квадратних километара, од Будишића до Сакара, док се риболов "варалицом" и "бућком" обавља из чамаца, које обезбеђује организатор или учесници самостално.

Овогодишња "Сомовијада" одржана је под називом "Дрина је смисао живота 2017".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана