Житомислић обновио српско биће и постојање

Срна
Житомислић обновио српско биће и постојање

Мостар - Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је јуче да су Житомислићи и околна села заживјели и да се испоставило да је била исправна одлука прије 12 година да од порушених српских светиња први буде обновљен манастир Житомислић.

Поводом 10 година од обнове манастира Житомислић јуче су у овом храму свету литургију служили владика Григорије, његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије, а одржана је и свечана академија.

Владика Григорије рекао је да је обнова манастира Житомислић један од најзначајнијих догађаја у његовом животу.

- Обнављајући овај манастир, обнављао сам себе, сви заједно смо обнављали наше биће и наше постојање - рекао је игуман манастира Житомислић Данило Павловић. Међу онима који помажу обнову порушених српских храмова у долини Неретве је славни српски кошаркаш Дејан Бодирога, који каже да је обнова манастира Житомислић велика ствар за све Србе.

- Прелепо је видети све ове људе и мени је велика част што могу бити овде данас - рекао је Бодирога. Осим великог броја вјерника, међу званицама су били представници Католичке цркве, градоначелник Мостара Љубо Бешлић и начелници источнохерцеговачких општина, те представници власти из Херцеговачко-неретванског кантона и Народне скупштине РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана