Зидине старе куће у Котор Варошу се обрушиле на улицу

Д. Г.
Зидине старе куће у Котор Варошу се обрушиле на улицу

Котор Варош - Зидине дотрајале куће обрушиле су се јуче на улицу у которварошком насељу Коториште и изазвале велику опасност за пролазнике, а посебно дјецу која овом улицом свакодневно иду до школе.

Узнемирени и љути становници испричали су да мјесецима упозоравају на опасност, али да њихови апели надлежним институцијама и службама да нешто буде предузето нису наишли на било какву реакцију.

- Од прошле године упозоравамо да ће се кућа обрушити и да постоји опасност за пролазнике, а посебно што овом улицом свакодневно пролазе и дјеца. Да ли је требало да ово огромно камење повриједи дјецу и да се догоди несрећа па да нешто буде предузето? Све што су учинили јесте постављање траке, али тиме опасност није отклоњена, јер дјеца и не знају чему служе - рекао је један од мјештана.

Посебно су љути на службе које дјелују у оквиру Одсјека за инспекцијске послове општине Котор Варош.

- Од када се кућа обрушила, непрестано зовемо, али нам се нико не јавља. Питамо се коме они служе ако не грађанима и ако немамо коме ни пријавити ванредне случајеве - додао је овај мјештанин.

У Одсјеку за инспекцијске послове рекли су да ће проблем у току дана бити ријешен.

- Обавијештени смо о овом проблему и одмах смо контактирали са предузећем "Петровић" како би уз помоћ механизације уклонили обрушено камење са улице и отклонили опасност - рекли су у Одсјеку за инспекцијске послове.

Власница куће је Манда Баришић, али у њој већ дуже вријеме нико не живи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана