Женски фудбалски клуб Слога из Петрова - тимским радом до великих резултата

Срна
Женски фудбалски клуб Слога из Петрова - тимским радом до великих резултата

Петрово - Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк изјавио је данас да је ЕУ уложила знатна средства у пројекте обнове и реконструкције у Петрову и најавио да ће сагледати могућности да се помогне Женском фудбалском клубу "Слога" из овог мјеста који постиже запажене резултате.

Вигемарк је вечерас посјетио Женски фудбалски клуб "Слога" у Петрову и разговарао о ситуацији у Клубу са руководством, играчицама и њиховим родитељима, као и начелником општине Петрово Озреном Петковићем.


Он је рекао новинарима у Петрову да су, упркос лошим условима у којима раде, младе играчице различите националности инспирација како се тимским радом могу постизати велики резултати, с обзиром на то да овај фудбалски клуб наступа у женској Премијер лиги БиХ.

"Дјевојке су инспирација мени и многим мојим колегама који виде да у БиХ постоје људи који желе да раде заједно и у томе успијевају упркос томе што путују и до 70 километара до клуба да би тренирали и сарађивали", изјавио је Вигемарк.

Он је истакао да је ријеч о успјешним дјевојкама, додајући да се положај жена у БиХ мора унапређивати и усклађивати са стандардима ЕУ.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић навео је да је на састанку било ријечи о проблемима у радо овог клуба и захвалио Вигемарку на посјети, коју је оцијенио као вид подршке клубу.

Предсједник Женског фудбалског клуба "Слога" Симо Тумарчић рекао је да користе просторије истоименог мушког фудбалског клуба, да функционишу захваљујући родитељима и ентузијастима, те да средства од општине Петрово и Фудбалског савеза БиХ нису довољна.

Чланице Женског фудбалског клуба "Слога", осим из Петрова, долазе из Добоја, Теслића, као и федералних општина Грачаница, Тешањ, Јелах и Зеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана