Земљиште за нову саобраћајницу у власништву града Бијељина

Г.С.
Земљиште за нову саобраћајницу у власништву града Бијељина

БИЈЕЉИНА: Нешто више од шест хектара земљишта, на коме ће да се изгради саобраћајница од заобилазнице до нове аутобуске станице, од данас је у власништву града.

Уговор о преносу са Владе Српске на Бијељину потписали су министар саобраћаја и веза и градоначелник. Изградњом саобраћајнице дужине два километра биће растерећен саобраћај у центру, а град ће добити и еколошке бенефиције. 

"Један импозантан примјер како се квалитетно планира урбанистички и како се Бијељини даје нова димензија европског Града који ће имати савремене саобраћајнице и инфраструктру", каже Ђорђе Поповић - министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске.

Пројекат изградње нове улице је завршен и налази се у процесу ревизије. Његова вриједност је вишемилионска, каже Мићић.

"Потпуно нова улица подразумијева вјеровали или не чак хиљаду стабала због четири дрвореда који ће  бити. Биће коловозна трака која ће сервисирати и аутобуску аутоббуску станицу, улазак у град и читаву индустријску зону и све оно што је са друге стране. Два тротоара и бициклистичку стазу", каже Мићо Мићић - градоначелник Бијељине.

Влада Републике Српске у претходном периоду више пута је изашла у сусрет граду Бијељина. То говори да има велико разумијевање за развој локалних заједница, поручено је након потписивања. У наредном периоду биће реализован дио просторног плана који подразумијева повезивање Бијељине, преко Брчког и Шамца, са остатком Републике Српске у жељезничком саобраћају, каже министар Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана