Зељковић: Породица мушкарца зараженог вирусом корона остаје у изолацији

Г.С.
Зељковић: Породица мушкарца зараженог вирусом корона остаје у изолацији

ЧЕЛИНАЦ - Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је за РТРС да породица мушкарца зараженог вирусом корона остаје у кућној изолацији, те да је сљедећи корак мапирање његовог кретања у циљу превентивног дјеловања и спречавања ширења вируса.

- Ми смо већ прије неколико дана формирали Кризни штаб и интензивирали смо активности с појавом првог случаја вируса корона у Републици Српској. Данас поподне смо дошли до информације да је трећи случај заразе с нашег подручја. Наше екипе из Дома здравља, заједно са Институтом за јавно здравство Републике Српске, већ су предузеле одређене мјере - рекао је Зељковић.

Он је навео да је екипа Дома здравља посјетила породицу зараженог мушкарца и да су од најближих чланова већ узети узорци који су упућени у Институт.

- Екипа Дома здравља је на терену, очекујемо налазе чланова породице и у складу с тим ћемо предузимати мјере - истакао је начелник општине за РТРС.

Зељковић је рекао да Кризни штаб није изненађен појавом вируса корона у овој општини, с обзиром да велики број грађана Челинца живи и ради у Италији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана