Зеленило и цвијеће у Рогатици на сваком ћошку

С. М.
Зеленило и цвијеће у Рогатици на сваком ћошку

РОГАТИЦА - Рогатичани, од најстаријих до најмлађих, чине све да њихово мјесто из године у годину изгледа што љепше, а напоре мјештана који уређују своја дворишта и балконе препознала је и локална туристичка организација, која награђује оне који се највише потруде да уљепшају свој животни простор.

Тако је и ове године, а конкурс за избор најљепшег балкона и најуреднијег дворишта биће отворен до 10. августа. Након тога посебна комисија, састављена од туристичких радника и представница Удружења жена “Рогатица”, обићи ће све пријављене и донијети одлуку о проглашењу најбољих.

- Три првопласирана, уз подршку буџета општине, биће новчано награђена на једној од манифестација које буду организовале уз Дан и крсну славу општине Преобржење Господње - рекао је директор Општинске туристичке организације Предраг Ујић.

У Рогатици се скоро на сваком ћошку могу видјети разноврсним цвијетом, засађене површине, које су ово мјесто учиниле “малом ботаничком баштом”, препознатљивом по љепоти и зеленилу.

Уз љубитеље зеленила, томе велики прилог дају и радници локалног јавног комуналног предузећа “Врела Сељани”, који се брину о градском зеленилу са више стотина разноврсног растиња дуж улице Српске слоге, као главне артерије града, али и осталих улица.

Да град, а и шире подручје општине, у љетним мјесецима изгледа што љепше и привлачније, знатан допринос дају и бројни власници кућа, који се труде да њихова дворишта што боље изгледају. У ту сврху са свих страна доносе разне биљке, па чак и егзотичне и јединствене за ово поднебље.                                                                 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана