Здравко Бутулија, предсједник Клуба одборника СНСД-а у требињској Скупштини: Требиње не заслужује да га води Вучуревић

Г.С.
Здравко Бутулија, предсједник Клуба одборника СНСД-а у требињској Скупштини: Требиње не заслужује да га води Вучуревић

Требиње - Градоначелник Требиња Славко Вучуревић ни по чему није заслужио да и наредне четири године води град и било би веома лоше за све грађане уколико би се то догодило, истакао је предсједник Клуба одборника СНСД-а у градској Скупштини Здравко Бутулија.

Он очекује да ће грађани указати повјерење кандидату СНСД-а за градоначелника Луки Петровићу и кандидатима за одборнике.

- Све ове године сам као и моје колеге водио реалну политику без великих и поготово лажних обећања. Таквих обећања са моје стране неће бити ни убудуће, самим тим ни у кампањи - истакао је Бутулија.

Као одборник у три узастопна мандата од 2004. године био је актер и свједок великих политичких промјена у Требињу, које је најприје означио долазак СНСД-а на власт 2004, а затим губитак власти на прошлим локалним изборима 2012. године када су побиједиле странке које данас чине Савез за промјене.

- Улога одборника већине и опозиције није иста, али он у оба случаја треба да обавља дужност у интересу грађана. То подразумијева да одборник треба да познаје рад Градске управе и свих њених одјељења и да помогне у рјешавању проблема. Одборник мора да препознаје проблеме у граду и да их кандидује кроз одборничка питања и директно у одјељењима. Могућности одборника већине су неупоредиво веће, а одборници опозиције могу критиковати и указивати на проблеме, али их тешко могу ријешити. Био сам и у једној и у другој ситуацији и могу да кажем да сам се заиста трудио да будем у служби грађана и да сам настојао да помогнем у рјешавању проблема - казао је Бутулија.

У актуелном сазиву је као најискуснији одборник СНСД-а преузео мјесто предсједника одборничког клуба.

- Било је то потпуно ново искуство и као предсједник Клуба одборника сам преузео највећу одговорност. Ово је био веома тежак мандат, јер смо били опозиција, али и зато што је са друге стране био такав профил човјека и политичара какав је Вучуревић, који је често, умјесто аргумената, у први план стављао вријеђање неистомишљеника. Као некоме ко није навикао на такву врсту комуникације, било ми је тешко адекватно одговорити, али вјерујем да сам у томе успијевао. Мислим да сам испунио очекивања, како према члановима и симпатизерима СНСД-а, тако и према грађанима Требиња, јер сам заступао и бранио ставове политичке партије којој припадам, критиковао власт и указивао на пропусте које су учинили, а истовремено се залагао за рјешавање питања за која су ми се грађани обратили - истакао је Бутулија који улази у трку за нови одборнички мандат.

Тежак почетак

Здравко Бутулија је постао члан СНСД-а још као студент 2000. године, а по повратку са студија активно се укључио у рад партије, што је резултирало кандидатуром и избором за одборника 2004. године.

- У то вријеме није било лако бити члан СНСД-а, поготово у Требињу и Херцеговини. Међутим, великом побједом 2004. ствари су се промијениле. Власт смо преузели у изузетно тешком тренутку и дочекали су нас огромни проблеми. Требиње је било под санкцијама, имали смо случај "Алијагић" и низ других проблема, али смо се добро са тим носили и направили смо низ позитивних ствари за наш град - истиче Бутулија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана