Због најављених падавина, становништво Бијељине уз ријеке да буде на опрезу

срна
Foto: илустрација

БИЈЕЉИНА - У протекла 24 часа дошло је до краткотрајне стабилизације водостаја ријека на подручју града Бијељине, с обзиром на то да није било падавина, али се већ данас очекују нове, због чега се становништву уз ријечне водотокове препоручује будност, саопштено је из Градске управе.

"Надлежне службе пратиће стање и по потреби предузимаће мјере из Плана заштите и спасавања од поплава", напоменули су из Управе. Водостај ријеке Дрине јутрос у 7.00 часова на водомјерној станици Радаљ износио је 231 центиметар, односно у паду је за 38 центиметара у протекла 24 часа.

"Редовна одбрана од поплава ријеке Дрине на подручју Семберије, према Главном оперативном плану одбране од поплава, уводи се када водостај на водомјерној станици Радаљ достигне коту од 450 центиметара.

Проток ријеке Дрине на Хидроелектрани Зворник у 8.00 часова износио је 699 метара кубних у секунди", наведено је у саопштењу. Водостај ријеке Саве јутрос у 7.00 часова на водомјерној станици Јамена износио је 643 центиметра, односно у протекла 24 часа у порасту је за 185 центиметара.

"Граница редовне одбране од поплава је када водостај ријеке Саве на водомјерној станици Јамена достигне коту од 970 центиметара", наведено је у саопштењу. ​

Из Градске управе наводе да су водостаји Јање, Гњице, Лукавца и осталих мањих водотокова у границама нормале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана