Због лошег времена Власеничанка Милена Павловић прекинула успон на Мон Блан

Срна
Због лошег времена Власеничанка Милена Павловић прекинула успон на Мон Блан

Власеница - Планинарска експедиција на Мон Блан, у којој је и Власеничанка Милена Павловић, данас није успјела да се попне на 4.810 метара висок врх Алпа, а, због лоше временске прогнозе за сутра, успон је отказан.

Павловићева је Срни рекла да је екипа одустала од похода на 4.300 метара надморске висине.

“Вријеме нас није послужило, а јак вјетар није дозвољавао успон. Осим тога, јутрос сам на 4.300 метара надморске висине имала симптоме висинске болести, па нисмо хтјели да ризикујемо у таквим условима”, рекла је Павловићева.

Она је додала да су сви чланови експедиције добро, али да су разочарани због неуспјелог покушаја успона на Мон Блан, те да су се договорили да сљедеће године покушају поново.

“Све у свему, било нам је лијепо, али у исто вријеме и напорно. Надамо се да ћемо идуће године имати боље вријеме”, рекла је Павловићева.

Уз Павловићеву, у саставу експедиције на Мон Блан били су чланови Планинарског клуба “Вукан” из Пожаревца Милан Стојановић и Зоран Павловић, Снежана Брложановић из Омладинско-планинарско смучарског клуба “Драган Радосављевић” из Зајечара и Љиљана Васић из Планинарског друштва “Букуља” из Аранђеловца.

Милена Павловић, која се планинарством бави од 2014. године, члан је Планинарско-еколошког друштва “Ацер” из Власенице, а од ове године и Планинарско-смучарског друштва “Љуктен” из Трстеника.

За успон на Мон Блан почела је да се припрема још од октобра прошле године.

Осим планинарства, Павловићева се бави и параглајдингом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана