Због короне онлајн настава у ОШ “Петар Кочић” у Мркоњић Граду

Срна
Због короне онлајн настава у ОШ “Петар Кочић” у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД - Настава и Основној школи “Петар Кочић” у Мркоњић Граду ове седмице биће организована онлајн да би се спријечило ширење инфекције вирусом корона, рекао је начелник општине Драган Вођевић.

Вођевић је појаснио да се настава из предострожности одвија онлајн, јер је једно одјељење прошле седмице послато у изолацију, а јуче на наставу није дошло 18 ученика и два радника.

“Били смо приморани да реагујемо и суспендовали смо редовну наставу”, објаснио је Вођевић новинарима након вечерешње сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Епидемиолог у локалном Дому здравља “Др Јован Рашковић” Милена Лукић рекла је да је епидемиолошка ситуација у општини стабилна, али је у благом погоршању, јер има обољеле школске дјеце.

“Обустављена је настава у једној основној школи да бисмо спријечили пренос инфекције унутар великог колектива и епидемију ставили под контролу. Међу старијом популацијом нема пораста броја обољелих”, истакла је Лукићева.

Лукићева је навела да је на подручју ове општине тренутно 68 активних случајева вируса корона.

“До сада су вирусом корона укупно заражене 1.642 особе, што је 10,1 одсто становништва. Од почетка пандемије преминуло је 114 особа”, навела је Лукићева.

Она је задовољна како тече процес имунизације у Мркоњић Граду, гдје је до сада вакцинисано око 40 одсто становништва.

“Вакцинација се наставља. На стању имамо руску вакцину жспутњик веж, кинеску жсинофармж, жфајзераж, жастра зенекуж и жмодернуж. Имамо довољне количине вакцина, имамо и мобилни тим који иде на кућну адресу и вакцинише особе које су тешко обољеле и не могу доћи до нашег вакциналног центра”, рекла је Лукићева.

Лукићева је навела да у Мркоњић Граду дају и трећу дозу којом вакцинишу здравствене раднике, кориснике старачких домова и лица старија од 65 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана