Због избора у понедјељак нема наставе у основним школама у Приједору, средње раде редовно

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ПРИЈЕДОР - Настава у основним школама у Приједору неће бити одржана у понедјељак, 13. децембра, јер се дан раније одржавају пријевремени избори за градоначелника, изјавио је данас предсједник Актива директора основних школа Здравко Будимир.

Будимир је рекао Срни да се већина школских објеката користи за потребе организовања изборног процеса, па је у договору с Министарством просвјете и културе Републике Српске одлучено да у понедјељак не буде наставе већ да се тај тај дан искористи за дезинфекцију просторија.

Према његовим ријечима, тај један дан биће надокнађен до краја школске године, а наставни процес наставља се у уторак по устаљеном распореду. Предсједник Актива директора средњих школа Приједор Александар Миљешић рекао је да ће се настава у средњим школама у понедјељак одвијати редовно

. "Од средњих школа само се дијелом зграда гимназије и Угоститељско-економске користе за потребе изборног процеса. У тим зградама дезинфекција ће бити обављена у понедјељак, 13. децембра, од 5.00 часова, тако да ће бити завршена прије почетка наставе тога дана", рекао је Миљешић Срни. Пријевремени избори за градоначелника Приједора биће одржани у недјељу, 12. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана