Завршено стамбено збрињавање борачких породица у Братунцу

К. Ћ.
Завршено стамбено збрињавање борачких породица у Братунцу

Братунац - Помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић и начелник општине Братунац Недељко Млађеновић уручили су у петак кључеве 17 станова породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима.

Милуновић је рекао да је ово министарство за изградњу стамбене зграде у блоку Ламеле обезбиједило 543.244 марке, а општина 108.000 марака. Он је нагласио да је Влада РС од 1999. године уложила 2,5 милиона марака за стамбено збрињавање 186 борачких породица у Братунцу.

Млађеновић је истакао да је овом додјелом станова завршен програм стамбеног збрињавања борачких категорија у Братунцу.

Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић је истакао да ће се БОРС залагати да се овај програм прошири и на демобилисане борце, јер је, како је истакао, брига о борачким категоријама у Српској питање будућности.

Кључеви двособног стана уручени су РВИ прве категорије Радмилу Мијатовићу из Хаџића. У нови дом ће, каже, уселити с мајком, супругом и троје дјеце.

- Сада имамо свој дом. Захвални смо Влади РС и општини који су нам то омогућили - рекао је Мијатовић, који је једва преживио тешко рањавање у Раштелници 1992. године, када му је потпуно уништена кућа и све што је имао до рата.

Стан је добила и Ана Цвијетић, чији је муж Милош погинуо у јулу 1995. године на Нишићкој висоравни. Она каже да се након напуштања своје куће, у новембру 1994. године, до сада више пута пресељавала, користећи алтернативни смјештај.

- Коначно ћу, након 21 годину, имати свој трајни смјештај и адресу. Задовољна сам што ћу напокон са породицом моћи да живим у свом дому и да не размишљам о деложацијама и пресељењима - рекла је Цвијетићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана