Завршени Дани Сребренице

Срна
Завршени Дани Сребренице

Сребреница - Традиционални "Дани Сребренице 2015" завршени су вечерас уручењем награда побједницима такмичења организованих у оквиру ове привредно и културно-спортске манифестације.


"Дани Сребренице" понудили су богате спортске садржаје, три позоришне представе, промоцију књиге, двије изложбе фотографија, смотру стваралаштва дјеце из обданишта, ученика основних школа и Средњошколског центра, концерте народне и забавне музике и друге садржаје.

Захвалнице су вечерас уручене учесницима и организаторима разних садржаја организованих током трајања "Дана Сребренице".

Приказан је и кратки документарни филм као ретроспектива свих садржаја одржаних у оквиру ове манифестације, одржане дванаести пут.

Изложба стваралаштва женских невладиних организација одржана је данас као и мини гастро фестивал на коме су представљена традиционална јела са подручја средњег Подриња, начин њихове припреме и сировине кориштене за припрему.

Ученицима-ауторима најбољих литерарних и ликовних радова о теми "Игром и пјесмом за мир" додијељене су дипломе и новчане награде.

Најбољи литерарни радови прочитани су на затварању ове манифестације "Дана Сребренице".

Најбољи литерарни рад написала је ученица Основне школе "Коста Тодоровић" Радиславка Крсмановић, друго мјесто освојио је састав Џените Ибишевић из Прве основне школе из Сребренице из које је и Анђела Бибић чији је рад освојио треће мјесто.

Анастасија Малешевић аутор је најбољег литерарног рада међу средњошколцима, друго мјесто заузео је рад Душана Пејића, а треће Татјане Бибић.

У категорији основаца прва награда за најбољи ликовни рад додијељена је Алији Љесковица, друго мјесто припало је Немањи Ракићу, а треће Дајани Лазаревић, ученицима Основне школе "Коста Тодоровић" из Скелана.

Када је ријеч о средњошколцима најбољи ликовни рад је Николине Бибић, друго мјесто освојио је рад Тијане Пејић, а треће рад Александре Бибић.

Организатор ове манифестације, у чијим садржајима је учествовало више од 1.000 учесника, била је општина Сребреница која је за ову намјену обезбиједила 20.000 КМ из буџета.

У организацију су биле укључене све установе културе, спортски клубови, школе и предшколске установе, као и невладине организације које дјелују у овој општини и вечерас су им додијељене захвалнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана