Завршени "Дани јабуке" у ОШ "Десанка Максимовић" у Челопеку

Срна
Foto: СРНА

ЗВОРНИК - У Основној школи (ОШ) "Десанка Максимовић" у Челопеку код Зворника данас је завршена седмодневна манифестација "Дани јабуке", током које су били организовани конкурси за литерарне и ликовне радове, те прављење паноа на којима је централна тема ово воће.

Директор школе Сања Танацковић рекла је новинарима да је, за разлику од претходних година, ова манифестација лани и ове године организована без присуства родитеља ученика и гостију због епидемиолошке ситуације.

Она је истакла да је остала традиција спремања колача и других производа од јабуке који се дегустирају на завршетку манифестације, али за разлику од прошлих година, колаче су пробали само ученици и наставно особље.

"Дио припремљених колача од јабуке поклоњен је Центру за подршку дјеци са сметњама у развоју у Зворнику", рекла је Танацковићева.

 Она је додала да су у централној и подручним школама ученици различитим техникама правили јабуке, којима су украсили дрвеће испред школских објеката.

Манифестација "Дани јабуке", која се у ОШ "Десанка Максимовић" приређује већ 19 година, добила је и своју заставу под којом ће се убудуће одржавати, а коју је израдио наставник ликовне културе Горан Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана