Завршена манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву"

Срна
Завршена манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву" вечерас је завршена организовањем Сајма домаћих производа и предузетништва у којем је учествовало више од 30 излагача.

Савјетник начелника Општине Источно Ново Сарајево Александра Матић Тадић рекла је Срни да је циљ Сајма, којем су се одазвале чланице Удружења грађана "Пробуди се" и Удружења жена "Златне руке", као и осам појединаца, представљање домаћих производа и уникатних радова, а за којим влада велико интересовање.

Посјетиоцима Сајма представљени су разни производи од домаћег воћа и поврћа, домаћи колачи, уникатни ручни радови рађени у духу етно традиције с циљем очувања старинских заната и вјештина, уникатни накит и предмети рађени декупаж техником, као и многи други производи.

Гост Сајма са својим производима била је "Херцеговачка кућа", која је у овој општини отворена у оквиру Спасовданских свечаности, 9. јуна.

-Надам се да ћемо ускоро и ми имати неку нашу кућу, гдје ћемо управо ове производе које вечерас видимо сакупити на једно мјесто - изјавила је Тадићева.

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву" почела је 25. јула и до данас је одржано више од 20 активности за дјецу и одрасле.

-Ове године се показало да је Источно Ново Сарајево требало овакву манифестацију и за наредну годину планирамо да је организујемо још боље и са више садржаја који ће се одржавати на више локација- навела је Тадићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана