Завршена хуманитарна акција за младића из Српца: Небојша коначно свој на своме

Д. Ј.
Завршена хуманитарна акција за младића из Српца: Небојша коначно свој на своме

СРБАЦ - Небојша Вученовић (39) из Повелича, код Српца коначно је уселио у нови дом захваљујући бројним хуманистима из Републике Српске и иностранства који су прије годину дана покренули акцију на изградњи његове нове породичне куће.

Иницијатор акције Драган Вукобратовић, рекао је да је у изградњу и опремање нове монтажне куће, површине 53 квадратна метра, уложено више од 70.000 КМ.

- Помоћ је пружило око 50 предузећа и више од 300 појединаца који су давали новчане донације, робу или грађевински материјал. Укључило се и веома много мајстора, без било какве новчане накнаде - рекао је Вукобратовић.

Обнова породичне куће старе пола вијека није била исплатива, а Небојша који ради као општински курир по уговору о дјелу није имао довољно новца да сам себи обезбиједи нови кров над главом.

- Коначно се остварио мој сан и хвала свима који су помогли на било који начин. Позивам сваког донатора, који је издвојио и ону најмању суму да ме посјети и увјери се да се свака уложена марка исплатила - рекао је Небојша који је лице са посебним потребама.

Кућа је опремљена новим намјештајем, столаријом и бијелом техником и у потпуности је прилагођена Небојши, који је у раној младости задобио тешку повреду главе, због чега му је десна рука остала паралисана и има проблема са ходом.

Иако га живот није мазио овај доброћудни младић не скида осмијех са лица, а вјера у боље сутра, како каже, помаже му да се избори са свакодневним недаћама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана