Завршена хуманитарна акција “Кућа од срца” у Српцу: Шпирићи коначно дочекали нови дом

Д. Ј.
Завршена хуманитарна акција “Кућа од срца” у Српцу: Шпирићи коначно дочекали нови дом

СРБАЦ - Након годину и по дана завршена је хуманитарна акција “Кућа од срца”, у склопу које је нови породични дом добила петочлана породица Јове Шпирића из Старог Мартинца код Српца.

Шпирићи су се тако коначно иселили из старе куће која се налазила у плавном подручју Врбаса и до сада је чак седам пута била на удару поплава.

Један од координатора акције Мирослав Ћетојевић рекао је да су кућу успјели покрити још прошлог септембра, а првобитни план је био да је заврше до краја прошле године, али им је недостајало финансијских средстава.

- Када смо их коначно прикупили, у радовима нас је успорила пандемија вируса корона. На велику срећу нас као организатора и породице, успјели смо адаптирати кућу - казао је Ћетојевић.

Нова кућа има четири собе са дневним боравком и купатилом, чиме ће у потпуности задовољити потребе Шпирића, који имају троје дјеце узраста од девет до 14 година.

- Ово су ми најсрећнији дани у животу јер сам коначно на дуже стазе ријешио стамбено питање, што је била моја највећа брига још откако сам са породицом избјегао из Доњег Вакуфа. Не радим нигдје, а запослена је само супруга Рада. Доста новца потрошимо за школовање дјеце, храну и гардеробу, али смо и поред тога успјели уштедјети за куповину плаца. За изградњу куће ипак нисмо имали довољно средстава - рекао је Јово.

Акцију “Кућа од срца” покренули су мјештани Мартинца и Ножичког, са Дарком Ћетојевићем на челу, а у њој су учествовали бројни донатори из Српца и дијаспоре, међу којима је била и општина Србац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана