Завршен седми Светосавски омладински камп

Срна
Завршен седми Светосавски омладински камп

ПЕТРОВО - У Манастиру Светог Николе на Озрену данас је завршен Светосавски омладински камп у којем је у двије седмодневне смјене боравило више од 50 дјечака и дјевојчица из Републике Српске.

Камп је организовала Канцеларија за вјерску наставу Епархије зворничко-тузланске, уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

Координатор пројекта Александар Цвијановић рекао је да се у седмом кампу окупио 51 полазник који су дошли са подручја Брода, Добоја, Прњавора, Дервенте, Теслића, Бијељине, Брчког, Зворника, Билеће и Требиња.

Он је навео да су полазници узраста од 12 до 15 година, а камп је мултидисциплинарне природе, тако да су учесници осим литургијских радионица и радионица катихетског карактера били у прилици да учествују и у умјетничким радионицама, те спортским активностима и другим забавним садржајима.

“Полазници кампа су присуствовали богослужењима у Манастиру Светог Николе и упознали се са његовом историјом”, изјавио је Цвијановић.

Осим едукативних радионица попут учења црквенословенског језика, вајарства, правописне, цртачке и музичке, у спортске активности са полазницима се укључују и васпитачи, што поспјешује непосредност у комуникацији.

Камп је одржан у конаку Светог краља Драгутина при Манастиру Светог Николе, гдје су полазницима на располагању били бројни спортски садржаји, телевизија, интернет и одлична домаћа кухиња. Светосавски омладински камп на Озрену подржали су и Републички секретаријат за вјере, општина Петрово и организација “Ворлд вижн”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана