Завршен фестивал “Распјеване пахуљице” у Мркоњић Граду

Срна
Завршен фестивал “Распјеване пахуљице” у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД - Завршен је 12. Међународни фестивал дјечије пјесме “Распјеване пахуљице” у Мркоњић Граду и гран-при по одлуци жирија освојила је Ена Гогић из Кикинде за пјесму “Да имам крила”, а гран-при дирекције Фестивала Ања Јарам из Загреба за пјесму “Фестивал”.

Награду публике добила је Нина Козељац, награду за сценски наступ Корина Постружин, а награду за најбољу интерпретацију Марина Муштра.

Гогићева је након синоћњег преузимања награде новинарима рекла да је гран-при за њу велики успјех и да је пресрећна.

Директор Фестивала Милијана Малић нагласила је да јој је драго што су оживјели Фестивал лице у лице са публиком и учесницима.

“Прошле године је Фестивал био у онлајн формату, који мени није био нимало ни мио ни драг. Јако смо задовољни како је све протекло јер су дјеца показала да ће љубав побиједити све, а суштина Фестивала јесте социјализација и дружење”, истакла је Малићева.

Фестивал “Распјеване пахуљице” трајао је двије вечери, а на њему учествују извођачи из града домаћина и из региона, узраста од четири до 14 година.

Прве вечери су се представили домаћи извођачи, а синоћ гости.

Фестивал је одржан у организицији Удружења “Мали принц” и Јавне установе Културни центар “Петар Кочић”, под покровитељством општине Мркоњић Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана