Затворена једина месница у Сребреници

К. Ћ.
Затворена једина месница у Сребреници

Сребреница - На врата једине меснице у Сребреници стављен је катанац, а становници ове општине остали су и без пољопривредне продавнице.

Месарску радњу, уз финансијску подршку општине, отворио је крајем марта ове године Сребреничанин Веказ Налић, који се налазио на евиденцији Бироа за запошљавање и који је запослио још једног радника. Он је тада истакао важност позајмице од 10.000 КМ, коју је добио од општине, обећавши да становништво неће морати више да се снабдијева месом у Братунцу.

Из излога ове меснице уклоњен је прије неколико дана натпис "на годишњем", а у надлежној општинској служби кажу да је на захтјев власника месница привремено прекинула рад на два мјесеца. Затворена је и пољопривредна продавница, коју је почетком ове године отворила фирма "Агро Дрина".

Начелник општине Ћамил Дураковић је рекао да је општина у протекле четири године помогла развој разних заната, али да власници углавном узму позајмице и онда за кратко вријеме затворе радње. Он је поручио да ће овакви појединци бити кривично гоњени.

Сребреничани су поново принуђени да набављају месо и пољопривредне препарате у Братунцу и другим мјестима, а у овој општини нема ни пекаре, као ни многих других радњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана