Запошљавање радника у кинеској фирми у Дервенти се наставља и 2022. године

Срна
Foto: срна

ДЕРВЕНТА - Кинеска фирма "Мирисан" у Дервенти намјерава да у наредној години, поред постојићи стотињак, запосли још 100 радника, изјавио је директор Ерик Лиу након што је данас разговарао са градоначелником Милорадом Симић.

Компанија је погон у Дервенти отворила ове године, а производња је базирана на производе од меморијске пјене који су нашли тржиште у САД. У новембру је остварила извоз од 8,5 милиона марака. "Основни производ су мадраци, израда меморијских пјена и душека.

Радници су добри, задовољни су, међутим треба и њима нека пракса јер им је ово први сусрет са таквим пословима и из тога разлога имамо наше колеге из Кине који су дошли да их обуче", објаснио је Лиу.

Он је навео да се за покретање производње у Дервенти одлучили након што су размотрили финансијске и друге показатеље, те оцијенили да је она најприступачнији и најбољи град за остварење пословног плана. Градоначелник Милорад Симић, који се данас са сарадницма посјетио "Мирисан", рекао је да на подручју града послују 33 стране компаније, а да је "Мирисан" трећа кинеска фабрика. "У два наврата сам имао задовољство састати се са власником компаније који имају велики производњу у Руми са 1.300 запослених", рекао је Симић и додао да и у Дервенти има мјеста за проширење.

Он је истакао да ће пословање ове компаније допринијети привреди Дервенте која већ остварује 300 милиона КМ извоза. Радница ове кинеске фирме Санела Тутњевић из Дервенте каже да ради два мјесеца и да је задовољна условима рада. Компанија "Мирисан" носилац је бренда "Млилy", који је генерални спонзор енглеског фудбалског клуба "Манчестер Јунајтед".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана