Закаљук: Васкрсење - извор и смисао наше вјере

Срна
Закаљук: Васкрсење - извор и смисао наше вјере

Прњавор - Украјинци са подручја општине Прњавор јутрос су присуством Васкршњој литургији у Храму Преображења Господњег почели обиљежавање највећег хришћанског празника - Васкрса.

Украјински свештеник Орел Закаљук истакао је у обраћању вјерницима да је Васкрсење извор и смисао вјере. Он је указао да се на овај дан открила вјечна Божија љубав, јер је Христос због људи и њиховог спасења васкрсао из мртвих, побиједио смрт и онима који су у гробовима живот даровао.

“У ове, од Бога дароване свете дане, поздрављамо се радосним узвиком жХристос воскресеж. Те радосне ријечи сједињују небо и земљу, те ријечи су знак побједе и испуњења свега онога што је Христос обећао”, рекао је Закаљук.

Он је напоменуо да васкршња радост има три главна извора - вјеру, која је темељ хришћанског достојанства, наду, коју нико не може побиједити, те љубав.

“Нека нас овај свијетли празник испуни радошћу, вјером, надом и љубављу - да се можемо храбро одважити на овоземаљски пут и увијек исправно одговорити на све изазове које нам живот поставља. Васкрсли Господ, који нам се на том путу придружује, нека да мудрост да у свим ситуацијама можемо препознати његову присутност и да радосно можемо и другима пренијети ту славну вијест - видјели смо Господа”, поручио је Закаљук.

Закаљук је додао да су хришћани, који прослављају Васкрсење Христово, позвани да се припремају за своје васкрсење које ће, прије или касније, сигурно доћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана