Захваљујући хеликоптерском сервису, Василије и Ирина стигли кући

Srna
Захваљујући хеликоптерском сервису, Василије и Ирина стигли кући

ТРЕБИЊЕ - Близанци Василије и Ирина Круљ из Требиња, који су пријевремено рођени у Подгорици, данас су, након десетодневног боравка на Институт за неонаталогију у Београду, хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске стигли кући.

Директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић изјавио је Срни да су Василије и Ирина добро и да су данас стигли у Требиње.

"Све је добро прошло, бебе су живе и здраве и данас су коначно стигле својој кући. На Институту у Београду Василије и Ирина су добили сву потребну здравствену његу, а ми из Хеликоптерског сервиса можемо бити срећни и задовољни јер смо успјешно извршили и овај хумани задатак. На нашу велику радост Василије и Ирина су у својој кући и са својим родитељима", нагласио је Кустурић.

Мајка близанаца Јована Круљ изјавила је Срни да је пресрећна што је данас са близанцима у својој кући и изразила огромну захвалност Хеликоптерском сервису Републике Српске, директору Кустурићу и пилотима који су, како је нагласила, њихови хероји.

"За само два сата ми смо са нашим бебама били у Требињу, захваљујући пожртвованости тима Хеликоптерског сервиса, на челу са директором Кустурићем, и Влади Републике Српске. Данас још једном могу рећи да сам поносна што сам држављанка Републике Српске и што имамо овакав Хеликоптерски сервис који се максимално заложио да моје бебе срећно стигну кући", нагласила је Јована.

Она је додала да је постала мајка након пет покушаја вантјелесне оплодње и захвалила Фонду здравственог осигурања на три бесплатне интервенције.

"Након порођаја у Подгорици, било је неопходно да наставимо лијечење у Институту у Београду. Захваљујући Влади и Хеликоптерском сервису, посебно директору Кустурићу, брзином свјетлости, за непуна два сата били смо у Београду и данас су моје бебе живе и здраве", рекла је Срни мајка Јована.

Отац близанаца Немања Круљ рекао је да нема ријечи да изрази захвалност Хеликоптерском сервису, дивним пилотима и директору Бобану Кустурићу.

"Хвала Богу да имамо Хеликоптерски сервис и ове дивне момке, који су максимално помогли да наше бебе стигну до Београда и из Београда у Требиње. Данас смо срећни и поносни родитељи и сви на окупу. Још једном велико хвала Бобану и дивним момцима из Хеликоптерског сервиса", истакао је Немања.

Он је изразио захвалност и клиници "Медико-С" и докторки Сањи Сибинчић из Бањалуке, Удружењу породица са проблемом стерилитета "Бебе" из Требиња и свим пријатељима који су их храбрили и подржавали протеклих година.

Предсједник Удружења "Бебе" из Требиња Сњежана Мисита изјавила је Срни да је пресрећна што је њихов град богатији за двије бебе и изразила велику захвалност Хеликоптерском сервису Српске.

"Они су наши прави хероји и ово је једна у низу акција у којој су Бобан Кустурић и његов тим ставили на распологање све своје ресурсе. Заједничким ангажманом успјех не може изостати, што потврђује и данашњи успјешан транспорт из Београда нашег Василија и наше Ирине. За само два сата наши близанци су дошли својој кући, а да није било Хеликоптерског сервиса и директора Кустурића то би трајало 15 сати уз пресвлачење и храњење беба", навела је Мисита.

Захваљујући брзој интеревенцији наших пилота, нагласила је Мисита, били смо сигурни да ће све проћи успјешно и с тога још једном велико хвала за наше хероје.

Ово је 19. евакyација коју је у протеклих шест мјесеци успјешно обавио Хеликоптерски сервис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана