Захтјеви мјештана бијељинске МЗ Галац мртво слово на папиру

М. С.
Захтјеви мјештана бијељинске МЗ Галац мртво слово на папиру

БИЈЕЉИНА - Од 15 захтјева и иницијатива бијељинске Мјесне заједнице Галац за рјешавање инфраструктурних проблема, у протекле двије и по године само један је спроведен, док на остале није добијен никакав одговор.

Тврди то предсједник Савјета ове мјесне заједнице Драган Љубинковић, истичући да ниједан од пројеката започетих прије локалних избора 2020. године није настављен, а с градоначелником Љубишом Петровићем и Управом града Бијељине тренутно не постоји никаква комуникација.

Мјештани кажу да и поред више саобраћајних несрећа, Градска управа још није уважила захтјев родитеља за постављање свјетлосне или друге сигнализације на пјешачком прелазу испред ОШ “Јован Дучић”.

- Лично сам поднијела иницијативу за постављање свјетлосне сигнализације, вибрирајуће траке или неког другог начина за упозорење возачима, јер су се у посљедње вријеме догађале саобраћајне несреће у којима су страдала и дјеца. Захтјев је упућен још прошле године, али до данас нисмо добили никакав одговор - каже члан Савјета мјесне заједнице Галац Анкица Влачић.

Како тврде мјештани, изостала је и реализација договора с претходном управом у вези с отварањем градског парка и уређења спортских терена око Градског стадиона за рекреативце.

На ред чека и низ захтјева за асфалтирање већег броја улица, уређење тротоара, водоводне мреже и реализација других инфраструктурних пројеката.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана