За заштиту Посавине од поплава 21 милион КМ

Срна
За заштиту Посавине од поплава 21 милион КМ

Модрича - У Дервенти, Броду, Модричи и Вукосављу у наредном периоду биће реализовани пројекти из области водопривреде вриједни 21 милион марака, а који би требало да спријече нове поплаве.

Најавила је то у петак предсједница Владе РС Жељка Цвијановић на састанку са начелницима ових општина.  Премијерка је казала да су груписане потребе ових локалних заједница, с тим да је приоритет завршетак водопривредних објеката.

- Издвојене су неке кључне ствари када је ријеч о инфраструктурним пројектима. Остаје потреба Дервенте, а самим тим и Станара, спајања на аутопут. То је једна од ствари које ће бити реализоване у сљедећој години - додала је Цвијановићева.

Она је појаснила да се у Броду мора убрзано рјешавати питање растерећења саобраћаја у граду и свега што је у вези са граничним прелазом.

- У неким активностима учествује Савјет министара БиХ који је до сада требало да донесе одговарајуће одлуке о обезбјеђивању милион КМ за ту инвестицију. Остатак износа који је, претпостављам, исти, обезбиједићемо ми да бисмо ријешили велики инфраструктурни проблем у Броду - додала је Цвијановићева.

Састанку са начелницима четири општине присуствовали су и министри финансија, здравља, саобраћаја и пољопривреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана